Loading...

Διαγωνισμός Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης του Κολλεγίου Ανατόλια σε συνεργασία με το ΝΟΗΣΙΣ

 

Θεσσαλονίκη, 14 Ιανουαρίου 2013

 

Διαγωνισμός Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης του Κολλεγίου Ανατόλια

σε συνεργασία με το ΝΟΗΣΙΣ  - Κέντρο Διάδοσης Επιστημών  & Μουσείο Τεχνολογίας

 

Προκριματικός Α΄ - Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, 11.00, ΝΟΗΣΙΣ

 

Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014, πραγματοποιείται στο ΝΟΗΣΙΣ ο Α΄ προκριματικός αγώνας του Διαγωνισμός Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης. Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται από το Κολλέγιο Ανατόλια σε συνεργασία με το ΝΟΗΣΙΣ – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας και σε αυτόν μπορούν να συμμετάσχουν τριμελείς ομάδες μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου. 

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα βασίζεται στην αντίληψη και την ορθολογική σκέψη με στόχο την επίλυση μαθηματικών και λογικών γρίφων χωρίς να προϋποθέτει γνώση συγκεκριμένων θεμάτων ή προετοιμασία. Η επίλυση λογικών γρίφων θεωρείται διεθνώς μία ουσιαστική και συναρπαστική διαδικασία μάθησης, η οποία στοχεύει στην ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τα μαθηματικά και την καλλιέργεια δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων.

Ο Διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Μαθητικού Συνεδρίου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Κολλεγίου Ανατόλια (ACSTAC) το οποίο είναι πιστοποιημένο από το CERN και εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας. Επιπλέον, τελεί υπό την αιγίδα της Καγκουρό Ελλάς η οποία εκπροσωπεί και διενεργεί στην Ελλάδα τον Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό «Καγκουρό».

Οι προκριματικοί αγώνες θα διεξαχθούν σε δύο διαφορετικές ημερομηνίες για τη διευκόλυνση των μαθητών. Για τον Α΄ προκριματικό οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014.

Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί τις παρακάτω ημέρες:

  • Προκριματικός Α΄: Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, στις 11.00, στο ΝΟΗΣΙΣ. Προθεσμία υποβολής συμμετοχών μέχρι την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014.
  • Προκριματικός Β΄: Παρασκευή 14 Μαρτίου, στις 19:00, στο Κολλέγιο Ανατόλια. Προθεσμία υποβολής συμμετοχών μέχρι την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014.

 

  • Ημιτελικοί Γύροι: Σάββατο 15 Μαρτίου στο Κολλέγιο Ανατόλια
  • Τελικός διαγωνισμός: Σάββατο 15 Μαρτίου, στις 19:00, στο ΝΟΗΣΙΣ

 

Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής στη διεύθυνση http://goo.gl/vi67gj

Η φυσική παρουσία ενός εκπαιδευτικού/συμβούλου κάθε ομάδας κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού είναι επιθυμητή, αλλά όχι απαραίτητη.

Η τριμελής νικήτρια ομάδα θα βραβευτεί στην τελετή λήξης του 4ου Μαθητικού Συνεδρίου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Κολλεγίου Ανατόλια «ACSTAC». Για περισσότερες πληροφορίες:

ΝΟΗΣΙΣ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλ: 2310 483 000 (εσωτ. 121), Δρ Μαρία Καρνέζου

Κολλέγιο Ανατόλια: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλ: 2310 398 251 Δρ Χάιδω Σαμαρά & 2310 398 310.

 

 

Share